App tip: Supersimpel films naar je TV streamen

AirFlow

Met de streaming wars1 gaande kan het steeds lastiger worden om iets te vinden om te kijken. Netflix, Videoland, Disney+, Amazon Prime, NPOplus: als je alles wilt kunnen kijken ben je zo 100 euro per maand kwijt. Geen wonder dat we sinds de aankondiging van de lockdown weer massal illegaal zijn gaan downloaden. Ondanks handige oplossingen als Chromecasts en Apple TV’s is het echter helaas niet altijd makkelijk om zo’n gedownloade film of serie fatsoenlijk op je TV te krijgen. De goede oude HDMI-kabel blijkt vaak toch de beste oplossing… of niet?

AirFlow is een supersimpel programma’tje dat eigenlijk maar één ding kan: films naar je TV sturen. En daar is ‘ie heel goed in. Je hoeft het gedownloade bestand eigenlijk alleen maar in het programma te slepen en het begint op je TV te spelen. Als AirFlow een volgende aflevering vindt, begint die zelfs vanzelf te spelen als de huidige is afgelopen.

Is het gedownloade bestand toch niet optimaal? Dan biedt AirFlow uitgebreide mogelijkheden om dat op te lossen: Ondertitels kunnen rechtstreeks in de app gedownload worden en zijn volledig configureerbaar. Ook beeld en geluid kunnen afgestemd worden, handig als je geluid door het streamen net een halve seconde achterloopt.

En alsof het allemaal nog niet mooi genoeg was: Vanaf versie 3 is er een app beschikbaar waarmee je het programma vanaf je mobiel kunt besturen. Ideaal als je vanaf een vaste computer streamt en daar niet steeds naartoe wilt lopen. Airflow is niet gratis, maar eenmalig €18,99 is nog altijd een stuk goedkoper dan vijf verschillende video-abonnementen…

AirFlow downloaden

  1. De strijd tussen verschillende videoplatforms die exclusieve deals sluiten zodat je bepaalde films en programma’s alleen op hun platform kunt zien. Het resultaat is dat je altijd maar moet hopen dat je een programma of film ergens kunt vinden.